Nejpopulárnější kuřecí jídla světa

Kuře se považuje za velmi zdravé maso, i když jde samozřejmě připravit takovým způsobem, že příliš zdravé nebude. Ale v tomto článku nám nepůjde o kalorickou hodnotu, ale především o chuť, která by měla být na prvním místě při hodnocení kuřecích jídel.

 

Smažené kuře

Tento recept původně pochází z jižanské kuchyně, ale i my ho velmi dobře známe, především z různých fast foodových řetězců, jako je třeba KFC. Správně smažené kuře je vevnitř šťavnaté křehké a kůrčička je zlatavá a křupavá. Smažené kuře se silně koření a obvykle se přidává i nějaký ten pálivý element. Příloha může být různá, hranolky, bramborová kaše, pečené brambory a rozhodně nezapomeňte na nějakou tu omáčku.

 

kuře

 

Butter chicken

Butter chicken, neboli máslové kuře, je nejznámější indické jídlo vůbec a najdete ho snad v každém idickém bistru. Jídlo má základ už v 50. letech a rychle se dostalo na vrcholek žebříčku oblíbenosti indické kuchyně. Marinované maso se dusí v rajčatové omáčce, která je kořeněná a zjemněna porcí másla. Kuře se typicky servíruje s rýží nebo plackami naan, které se namáčí v omáčce.

 

Kung pao

Tak tohle jídlo známe stoprocentně. Najdete ho ve všech asijských bistrech a milujeme jeho chuť. Pravé kung pao pochází z Číny a jedná se o poměrně pikantní jídlo, které obsahuje směs masa nakrájeného na malé kousky, zeleniny a arašídů. Jednou z hlavních přísad by měl být sečuánský pepř, který kung pau právě dodává onu nezaměnitelnou pikantní příchuť.

 

kung pao

 

Kuře a vafle

Zní ván toto spojení nereálně? Ale ve skutečnosti se jedná ojeden z amerických takřka národních pokrmů, který si určitě po ochutnání zamilujete i vy.          Smažené pikantní kuře se podává s měkkou, křehkou vaflí a k tomu se mohou podávat různé omáčky. Velmi oblíbené jsou omáčky sladké, třeba s příměsí javorového sirupu. Možná se vám zdá, že tato kombinace nemůže chutnat dobře, ale opak je pravdou.